International Visitors - Netherlands

 •  

  Welkom in Virginia!

  Virginia is net ten zuiden van Washington, DC aan de mid-Atlantische kust van de V.S. en is de beste keuze om het echte Amerika te ervaren. Uw aankomst is zonder problemen via Washington Dulles International Airport in noordelijk Virginia met meer dan 230 vluchten per week vanuit 30 wereldsteden. Als u in Virginia aankomt vanuit een andere plaats in de V.S., kunt u kiezen uit 11 commerciële vliegvelden die voor uw gemak over de staat zijn verspreid. Snelwegen en een aantal routes die tot de oudste en meest bezienswaardige in de V.S. behoren maken een fly-drive vakantie in Virginia comfortabel en naar uw zin.

  De attracties van Virginia zullen u een beeld geven van de Amerikaanse personaliteit en levensstijl, van de zonovergoten stranden in Virginia Beach aan de Atlantische Oceaan tot de Blue Ridge en Allegheny bergen in westelijk Virginia, van pret in de grote stad en winkelen in wereldklasse tot meandrische tochten over bijwegen.

  Historie komt in Virginia tot leven. U kunt een bezoek brengen aan vooraanstaande historische Amerikaanse steden zoals koloniaal Williamsburg, Monticello, Mount Vernon en Jamestown, de eerste permanente Engelse vestiging in de Nieuwe Wereld, gesticht in 1607. Virginia is de thuisbasis van acht Amerikaanse presidenten en was de noodlottige plaats in Amerika's strijd voor onafhankelijkheid. Verder zijn er meer grote gevechten in de Burgeroorlog in Virginia geweest dan in elke andere staat. En Virginia biedt vertier voor alle leeftijden in themaparken van wereldformaat zoals Busch Gardens Williamsburg en Kings Dominion vlakbij Richmond, NASCAR races en speciale festivals en braderieën over de hele staat.

  In alle hoeken van Virginia groeien de bloemen in de lente en zijn er tuinrondleidingen. In de herfst is Virginia bedekt met een deken van briljante herfstkleuren, vooral op de Skyline Drive die door het Shenandoah National Park loopt en op de Blue Ridge Parkway met meer dan 320 kilometer rijplezier. De herfstkleuren in Virginia wedijveren met die in New England.

  Virginia's gematigd klimaat maakt een groot aantal recreationele activiteiten gedurende het hele jaar mogelijk, waaronder kamperen, paardrijden, vissen, fietsen en golfen op meer dan 200 openbare en bekroonde velden in de staat. Miljoenen hectares nationale bossen met massieve 300 jaar oude dolle kervels en kalksteenformaties vormen een vluchtplaats voor zeldzame planten en dieren. Wandelaars zullen genieten van het meer dan 800 kilometer lange Appalachian Trail, een groen voetpad van Maine naar Georgia.

  Als u op zoek bent naar de perfecte Amerikaanse uitstap met een combinatie van geschiedenis, cultuur, wereldwijsheid, goed winkelen, mooi landschap, lekker uitrusten en vriendelijke mensen, dan hoeft u niet verder dan Virginia te kijken. Zie voor meer informatie het Engelse gedeelte van onze website. Wij zien ernaar uit om u in Virginia op uw volgende vakantie te begroeten!

  Local Contact Office

  Gerda De Roy Arnauts
  Director Continental Europe
  Capital Region USA
  BC-Zaventem
  Leuvensesteenweg 613
  1930 Zaventem Belgium

  Tel: 011 32 2 757 6390

  Fax: 011 32 2 757 6391

  Email: gerda.arnauts@skynet.be

Last Updated: 11/20/2015 4:40 PM
 • Virginia Music

  Virginia is for Music Lovers
 • Virginia Shop

   

  2015 Travel guide

  2015 Virginia Travel Guide

  Order your Free Virginia Travel Guide.

  Order now button


 • Travel Updates

  What's going on around Virginia? Subscribe to the Virginia eNews.

  Subscribe